SCHIMMELNAGEL

Een schimmelnagel herken je aan een gedeeltelijk verkleurde nagel. Hij heeft een gelige, groene of witte kleur en meestal is hij verdikt of brokkelig. Soms wordt dit ook een kalknagel genoemd, maar een kalknagel is GEEN schimmelnagel.

Behandeling

Een schimmelnagel behandelen is niet altijd succesvol. Wanneer de nagel minder dan 50% is aangetast heb je meer kans van slagen, maar dan nog kan de nagel hervallen. Een schimmelnagel kan behandeld worden met een schimmeldodend product. Deze vloeistof zou je 2x per dag op de nagel moeten doen. Omdat een teennagel niet zo snel groeit en de schimmel meestal hardnekkig is, is het aangeraden om deze behandeling minimum 9 maanden vol te houden. Je kan ook via een arts medicatie laten voorschrijven om de schimmelnagel te behandelen. De arts zal dan ook bekijken of dit voor jou van toepassing is, omdat de medicatie ook veel meer bijwerkingen heeft.

Wanneer je een behandeling niet ziet zitten kan er enkel een nagelreconstructie gedaan worden, zodat je nagel er esthetisch mooier uitziet.