INGEGROEIDE NAGEL

Een ingegroeide teennagel is meestal zeer pijnlijk en komt meestal voor aan de dikke teen. Dit is voelbaar aan de binnen- of buitenrand van de nagel, doordat deze in de huid gegroeid is en daardoor kan gaan irriteren of ontsteken. Dit kan een oorzaak zijn van te nauwe schoenen, een verkeerd looppatroon of door het te kort inknippen van de nagelhoeken.

Wanneer de nagel te fel is ingegroeid gebruik ik de Arkada techniek.

Deze techniek biedt veel meer kansen om ingroeiing tegen te gaan. De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. De techniek kan worden toegepast, wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. Een drastische ingreep zoals het verwijderen of gedeeltelijk verwijderen van de nagel, ook wel wigexcisie genoemd, is niet altijd nodig.

Na slechts één behandeling voelen patiënten onmiddellijke verlichting. Echter in sommige situaties is een maandelijkse controleafspraak nodig. Tijdens de controleafspraak is het mogelijk dat er een kleine aanpassing wordt uitgevoerd, zodat het optimale resultaat kan worden behaald. Het aantal controles hangt af van het type, en de groei van de nagel.

Hierbij hoort ook het gebruik van het Arkada serum. Dit serum herstelt de nagel, werkt schimmelwerend en antibacterieel tegen bijkomende infecties. Verder is het van belang dat u de adviezen opvolgt.