RELAXATIE/COACH REFLEXOLOGIE

Hoe werkt het

Uit ervaring blijkt dat wanneer men precieze punten op de voet behandelt, dit heilzame reacties oproept in andere delen van het lichaam en in de organen. Een wetenschappelijk bewijs voor deze beïnvloeding, zoals de westerse geneeskunde dit opvat, is er momenteel nog niet. Maar toch zijn de resultaten niet te loochenen. Het best kunnen we het ons zo voorstellen dat alle organen en andere delen van het lichaam via beïnvloedingsbanen in verbinding staan met die punten op de voet die reflexpunten genoemd worden. Door deze reflexpunten te bewerken beïnvloedt de reflexologist het energetisch functioneren van de organen en de diverse lichaamsdelen.

Door voetreflexologie toe te passen wordt getracht de energiebanen vrij te maken voor optimale doorstroming. De energie kan weer vrij stromen en het lichaam kan herstellen dankzij de goede toevoer van bloed en energie. Bepaalde klachten kunnen verminderen en zelfs geheel verdwijnen. Het is een ideale behandeling al of niet in combinatie met andere geneeswijze, zowel klassieke als aanvullende.

Ons lichaam is uitgerust met een uniek systeem: Het zelfgenezend vermogen. Door reflexzones te behandelen genezen we geen organen, weefsels of botten, maar we geven impulsen aan het zelfgenezend vermogen om in werking te treden. Een reflexologist geneest niet, hij geeft enkel impulsen aan het zelfgenezend vermogen van het lichaam.